Ville Verma

Norsk English Nederlands

Toppturer og isklatring!

Romsdalsfjellene er godt egnet for skikjøring og toppturer med randoneeutstyr. Vi har ofte kalde, gode vintere med mye snø. Vinteren er ikke så mørk som lenger nord. Det er nok lys selv i januar, og det er mulig å velge rassikre nedkjøringer de dagene det er skredfare.

Vi disponerer ikke helikopter - dessverre. Derfor må du ta med skifeller, og forberede deg på at bakkene her på vestlandet går mer oppover (og nedover...) enn mange andre steder. Men det er verdt innsatsen! Gode tips om hvordan du skal få sving på skiene følger med!

Det vil være naturlig å ta opp noen tema som vedrører sikkerheten i vinterfjellet. Da tenker vi i første rekke på vurdering av rasfare og sikkert vegvalg. Men også bruk av stegjern og isøks kan være aktuelt. Dette vil være avhengig av hvilket fjell vi skal opp på, og om deltakerne ønsker å prioritere dette.

Eksempel på turer i Isfjorden, Innfjorden og Måndalen:

Lette turer: Skarven (Skorgedalen), Smørbotntind, Isfjordskarven, Moanebba, Steinberget.

Middels krevende turer: Kirketaket, Blånebba, Loftskaregga til Galtåtind, Kalltind (Måndalen).

Lange og tunge: Nonstind (Innfjorden), Juratind, Vengetind...

Av disse turene er det bare de to sistnevnte som krever noe sikring med tau, og bruk av stegjern og isøks.

Turene kan legges opp for de fleste nivå, og med et innhold som er både lærerikt og spennende.

Priser (fra 1000 til 3000 kroner) vil variere med antall deltakere, hvor krevende turen er og hvilke emner som ønskes tatt opp underveis. Vi foretrekker å planlegge dagen i samråd med deltakeren/deltakerne.

Maks antall deltakere: 6

ISKLATRING I ROMSDALEN:

Det er gode forhold for isklatring i Romsdalen midtvinters. Klatringen er svært lett tilgjengelig, og for den som vil trene i trygge omgivelser er det mye å velge mellom i øvre del av Romsdalen. Med utgangspunkt fra Villa Verma kan du i gåavstand nå flere fine øvingsfelt! Med overnatting på Villa Verma kan du velge en helg der ene dagen er topptur til Kirketaket feks, og andre dagen er isklatring i Romsdalen.

Du kan leie guide og instruktør og nødvendig utstyr hos Villa Verma! Ta kontakt for et tilbud! 

img_0696.jpg
 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook