Ville Verma

Norsk English Nederlands

Juratind (1712 m.o.h.)

Turbeskrivelse:

Vi starter innerst i Grøvdalen, 150 m.o.h. Med andre ord; det er 1500 vertikale meter til topps. Vi krysser en snødekket bre i 1300 meters høyde. De siste 300 meterne er lett klyving hvor vi bruker tau på noen punkter. Dette er et av de flotteste utsiktspunktene i Romsdalsalpene. En nydelig tind og en spennende tur! Juratind har fått navnet sitt fordi selve toppen ser ut som en jurtapp (spene). Den har et imponerende utseende fra Hoemsbreen. Den ble besteget i 1880 av 12 år gamle Iver Kavli og Bård Moen som gikk nordøstegga alene. De var på sauegjeting ved foten av fjellet da de bestemte seg for å klatre til topps! Dette er en topp som også er nydelig å bestige på ski i mai. Da vil du få oppleve 1000 vertikale meter med sammenhengende flott nedkjøring.

Krav til deltakere:

Turen til Juratind er relativt lang. Det er en fordel å være i god form. Det er ikke nødvendig med bre- eller klatreerfaring for å delta.

Utstyr:

Fjellstøvler er et sikkert valg. Det kan være harde snøfonner underveis. Terrengjoggesko er raskt og lett. Med lette isbrodder til å strekke utenpå skoen kan det fungere veldig godt. Ta med godt yttertøy og rikelig med mat og drikke. Klatreutstyr og isøkser blir holdt av arrangør.

Tid og møtested:

Start: kl.07:00 fra Isfjorden feriesenter.

Retur: kl.15:00-1800, avhengig av vær- og føreforhold samt deltakeres forutsetninger.

Pris: kr.5000 for en person (kr 1500 ekstra pr. person, max 4).

juratind345.jpg
 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook