Ville Verma

Norsk English Nederlands

Kvanndalstind (1744 m.o.h.)

Turbeskrivelse:

Dette er en lang dagstur i varierende terreng. Vi krysser en bre og klatrer langs en egg for å nå toppen. Her kreves det bruk av klatreutstyr. Som for Romsdalshorn, starter vi innerst i Vengedalen på rundt 800 meter. Vi stiger altså rundt 1000 meter. Den kjente engelske klatreren W. C. Slingsby klatret denne toppen på slutten av forrige århundre. "The steepest mountain in Europe", uttalte han om Kvanndalstind.

Eggen til topps er skarp og luftig, men ikke så vanskelig som den kan se ut på avstand. Fra toppen har en flott utsikt til Vengetind, Juratind og en rekke andre topper i Romsdalen og Isfjorden. Dette er en lang og meget variert tur. Det er innslag både av ren klatring og brevandring. Eggen er morsom å bestige. Like under toppen står en 20 meter høy klippenål (Torshammeren) som det også er mulig å bestige på denne turen om vi har tid og krefter til overs. 

Krav til deltakere:

Deltakerne må være i god form. Tidligere klatreerfaring er ikke nødvendig. Det er likevel en fordel om deltakerne gjennomfører en 3 timers innføring i klatring dagen i forveien (pris: kr. 1000 pr person, 1-4 personer).

Utstyr:

Fjellstøvler anbefales under brekryssingen, da de gir bedre feste på hard snø. Du må ha med rikelig med mat og drikke, godt yttertøy og en varm genser. Lue og votter kan være aktuelt.

Tau og klatreutstyr blir holdt av arrangør. Stegjern og isøks kan leies for kr 100 pr del. 

Tid og møtested:

Start: kl.07:00 fra Isfjorden feriesenter.

Retur: Ca kl 17:00, avhengig av vær- og føreforhold, samt deltagernes forutsetninger og fart.

Pris: kr.6000 for en person (kr 2000 ekstra pr. person, max 4).

kvanndalstind_2.jpg
 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook