Ville Verma

Norsk English Nederlands

Vanlige spørsmål

I forbindelese med den guidede turen i Høydeparken Ville Verma  er der ofte noen spørsmål. Det kan være om bekledning, høydeskrekk, valg av sko, mat og drikke, behov for ryggsekk, etc. Her er noen:

  • Hva slags klær og sko skal jeg ha på?

SVAR: Det er oftest tørt i juvet. Ta gjerne på terrengjoggesko eller lave myke fjellstøvler. Kanskje en T-skjorte er nok enkelte dager, mens andre ganger må du ha en ulltrøye og en vindjakke eller regnjakke utenpå. Ta med en sekk med litt klær om du er usikker. Det er mulig å legge fra seg sekken ved bålplassen. På vinteren må en ha varme fjellklær. Men når en er i aktivitet holder kroppen seg varm. Kulde er sjeldent et problem i Juvet. 

  • Trenger jeg hansker til bruk på ziplinen?

SVAR: Nei vi bruker ikke hansker. Det er stort sett ikke nødvendig. Om du likevel vil bruke det, så ta med noen som er tynne og følsomme for å håndtere karabiner. 

  • Trenger jeg å ta med drikkevann i tilfelle jeg blir tørst?

SVAR: Dere får servert kaffe og snacks underveis. Det er likevel ikke noe problem å ta med en liten sekk med en vannflaske og et kamera f.eks..

  • Kan jeg være med ned i juvet og bare se på?

SVAR: Det går fint det. Du vil kunne se starten av løypa og deretter må du vente 1-2 timer ved bålplassen. Det kan være mulig å bevege seg litt på ene siden av elva og møte gruppen der.  

  • Hvor små barn kan være med?

SVAR: 10 år og 135 cm høy. Som et utgangspunkt. Selen må passe og de må ha ekstra oppfølging underveis. 

  • Er det noen øvre vektgrense på aktiviteten?

SVAR: Det er en øvre vektgrense. Denne vekten ligger rundt 100-120 kg . Seler som brukes må passe til kropp og vekt. Dersom vekten er stor kan det være vanskelig å henge riktig i selen. Da kan det være nødvendig å bruke en hel kroppssele. Farten i zipline blir større med høy vekt. Dette gjelder særlig om en har tettsittende klær og ligger i en aerodynamisk posisjon (bakoverlent med strake ben). Ett tiltak kan da være å øke luftmotstanden med klær og hvordan en henger i selen. 

  • Hvor skal vi møte opp?

SVAR: Du møter opp i Verma Sentrum. Det tar ca 25-30 minutter å kjøre fra Åndalsnes til Verma. Rett ved den gule nærbutikken ligger  Villa Verma (det står på veggen). På avtalt tid kommer vi ut og møter deg og forberedelser begynner i hagen bak Villa Verma. 

 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook