Ville Verma

Norsk English Nederlands

Villa Verma

Villa Verma er et hus med spennende historie. Huset ble satt opp i 1936. Men det ble i virkeligheten bygget en del tidligere og var opprinnelig et gårdshus lengst oppe i Brøstdalen. Der ble det satt opp antagelig på slutten av 1800 tallet.

På denne tiden var det vanlig å demontere tømmerhus, flytte de og sette de opp igjen andre steder. Villa Verma ble reist på tuftene av et lite handelslokale på Verma. I forbindelse med byggingen av Raumabanen og Kyllingbrua fra 1916-1923 etablerte en jødisk kjøpmann ved navn Karpol en butikk på Verma. Denne butikken tok senere Karpol ned og frakte den med seg på hest og kjerre nedover Gudbrandsdalen til Vinstra. Etter at de var etablert der kom 2 verdenskrig. Hans 2 døtre og kone måte bøte livet i konsentrasjonsleirene. De ble hentet på Vinstra og sendt med båt videre fra Drammen. Taket på Karpols gamle butikk låg lenge i hagen bak Villa Verma og ungene i bygda likte å leke der. Villa Verma har vært bolig for flere familier, og fungerte også som bygdas bibliotek en rekke år. Huset ble restaurert mellom 2011 og 2014 og ble gitt navnet Villa Verma. Idag er huset et feriehus for eier samt utgangspunktet for turister og fjellfolk som leier guide og vil oppleve eventyr i Romsdalen. Alle turene i Høydeparken Ville Verma starter også her.

Villa Verma er tilgjengelig for de som deltar på event eller guidede turer i juvet og i fjellet. De ulike rommene har 1-3 senger, og 2 bad må deles med andre om det er mange i huset. Villa Verma er et enkelt tømmerhus med uformell og trivelig atmosfære.  Utenfor er det en liten hage med romslig terrasse for opphold og pakking av utstyr. Der finnes også en gapahuk som kan benyttes til grilling for en gruppe på opptil 20 personer. Huset passer best for grupper på 4-8 personer. Dersom det benyttes madrasser og golvplass kan skoleklasser på 20-25 personer få plass her. Det er gangavstand til Høydeparken i juvet, og slik sett perfekt å kombinere med en tur dit. Det er også gåavstand til klatrefelt og isklatring. 

Prisen er 600 kroner pr person. Det inkluderer sengetøy og håndkle. En enkel frokost er også inkludert.

villa_verma.jpg
 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook