logo_farger.png
 
 
 

Norsk English

Vanlige spørsmål

Om Romsdalshorn: 

(noen spørsmål/svar er relevante for alle turer)

 • Må jeg ha klatret tidligere for å være med? 

SVAR: Nei, det er ikke nødvendig. Det er ingen ulempe selvsagt, men heller ikke nødvendig.

 • Hvor god kondis må en ha for å kunne delta?

SVAR: Normal eller litt god kondis. Turen til Hornet er ikke veldig lang. Turen til Kvanndalstind og Juratind er feks mye lenger i høydemeter, km og tid.

 •  Jeg har litt høydeskrekk tror jeg. Jeg vet ikke om jeg tør?

SVAR:  Turen blir brattere mot slutten. Det går an å snu når som helst om du vil. Når du har fått på deg sele og tau vil du kanskje føle deg sikrere. Det er fint mulig å gjøre et forsøk og se hvordan det går! 

 • Hva slags sko og klær bør jeg ha?

SVAR: Joggesko beregnet for berg og terreng kan fungere. De er lette og har ok grep. Lette fjellstøvler med litt stiv såle og kant, kan være bra også. Særlig om det regner og er snø og slaps. Svasko/klatresko som er litt romslige er helt supert å klatre med. Bruk joggesko på anmarsj og svasko på klatringen. Det er det beste. Av klær går det meste. Regn og vindtett om nødvendig. Lue og votter og ekstra tørr ullskjorte. I klatring gjelder det å være lett og rask. Ideelt sett bruker du "raske" klær med strekk og god pusteevne. Men husk: det kan bli surt og kaldt i fjellet! En annen ting som kan være greit å ha med på fjelltur er skistaver. Da går motbakkene litt lettere. Jeg bruker litt korte alpinstaver i karbon. De er sterke og lette og håndterlige. 

 • Trenger jeg å ta med klatreutstyr selv? 

SVAR: Nei, alt nødvendig klatreutstyr er inkludert. Dersom du likevel ønsker å ha med eget utstyr er det greit, men et par små justeringer på selen blir likevel gjort. Si fra om dette på forhånd.

 • Hva skjer om det blir dårlig vær?

Det er mulig å klatre Romsdalshorn og de andre fjellene under de fleste forhold. Det er ikke sikkert at litt regn er noe problem for oss. Men om det høljer ned og blåser og snør og er is på alle takene....da er det kanskje like greit å være hjemme. Da utsetter vi turen. Kanskje det er bedre å ta en tur i Høydeparken VILLE VERMA? Der spiller det ikke noen rolle om det regner og det er uansett bedre vær lenger oppi dalen!

 • Hvor lang tid tar turen?

Det avhenger av om antallet er 1 eller 3 personer. Det avhenger av hvor mange andre som er foran oss i fjellveggen. Det avhenger av værforholdene. Det avhenger av kondis og tempo i gruppen. Det raskeste vil være 4 timer t/r bilen. Det er raskt. 6-7 timer er også relativt raskt. 7-8 timer er ikke uvanlig. 

 • Romsdalshorn er blitt veldig populært! Er det ofte mange andre på fjellet?

SVAR: Det er riktig. Og det kan være et problem. Ruten til topps er "smal". Det er ikke lett å klatre forbi dersom vi har ulik fart. Derfor kan det bli kø og ta mye tid. I verste fall kan noen rive ned småstein fra hyllene ovenfor oss, og det er en risiko. Det er viktig å treffe riktig veg og bevege seg raskt og sikkert. Det er også viktig å komme seg ned og ut av veggen så raskt som mulig. 

 • Vil ekstra forsikring være inkludert på turene?

SVAR: Ekstra forsikring er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler at alle sjekker sin egen reise og ulykkesforsikring. Noen dekker skikjøring utenfor løyper og klatring i Norden feks. 

 • Hvordan betaler vi turen?

SVAR: Dere kan betale kontant ved oppmøte eller Vippse penger eller sette over på en konto.

Om Høydeparken Ville Verma:

 • Hva slags klær og sko skal jeg ha på?

SVAR: Det er oftest tørt i juvet. Ta på terrengjoggesko eller lave myke fjellstøvler. Kanskje en T-skjorte er nok enkelte dager, mens andre ganger må du ha en ulltrøye og en vindjakke eller regnjakke utenpå. Ta med en sekk med litt klær om du er usikker. Det er mulig å legge fra seg sekken ved bålplassen.

 • Trenger jeg hansker til bruk på ziplinen?

SVAR: Nei vi bruker ikke hansker. Det er stort sett ikke nødvendig. Om du likevel vil bruke det, så ta med noen som er tynne og følsomme for å håndtere karabiner. 

 • Trenger jeg å ta med drikkevann i tilfelle jeg blir tørst?

SVAR: Dere får servert kaffe og snacks underveis. Det er likevel ikke noe problem å ta med en liten sekk med en vannflaske og et kamera f.eks..

 • Kan jeg være med ned i juvet og bare se på?

SVAR: Det går fint det. Du vil kunne se starten av løypa og deretter må du vente 1-2 timer ved bålplassen. 

 • Hvor små barn kan være med?

SVAR: 10 år og 135 cm høy. Som et utgangspunkt. Selen må passe og de må ha ekstra oppfølging underveis. 

 • Er det noe øvre vektgrense på aktiviteten?

SVAR: Det er en øvre vektgrense. Denne vekten ligger rundt 100-120 kg . Seler som brukes må passe til kropp og vekt. Dersom vekten er stor kan det være vanskelig å henge riktig i selen. Da kan det være nødvendig å bruke en hel kroppssele. Farten i zipline blir større med høy vekt. Dette gjelder særlig om en har tettsittende klær og ligger i en aerodynamisk posisjon (bakoverlent med strake ben). Ett tiltak kan da være å øke luftmotstanden med klær og hvordan en henger i selen. 

 
Kontakt

Ville Verma
E-post: post@villaverma.no
Telefon Mobil: (+47) 924 56 616

Instagram        Facebook